PAKEJ 2012/13

Lensa Kreatif Photo (LKP) adalah jenama kegiatan foto yang di usahakan oleh sdr. Zulkifly Hamat atau lebih dikenali dengan nickname pokcik dikalangan jurugambar disekitar Kota Bharu.

Bidang kerja utama saya pada masa ini ialah sebagai seorang jurureka bangunan @ pelukis pelan bangunan di syarikat Creative Models &  Design yang diusahakan oleh saya bersama dengan rakan saya dan beroperasi di salah satu lot di premis Bangunan Medan Usahawan yaitu di perkarangan Stadium Sultan Mohd. Ke-IV.

Sebelum ini menimba pengalaman kerja di beberapa buah firma arkitek dan jurutera di sekitar bandar Kota Bharu dan juga di Kuala Lumpur. Setelah hampir 18 tahun bekerja dengan orang saya ambil keputusan untuk berdikari pada tahun 2004 dan joint syarikat Creative Model and Design sebagai partner dalam tahun 2006 sehingga sekarang.

Pengalaman saya dalam bidang foto pula bermula masa saya dibangku sekolah lagi, masa tu kamera nya adalah manual yaitu pakai medium filem. Selepas tamat belajar dan bekerja hobi saya dalam bidang fotografi terpaksa ditinggalkan akibat kesibukan dengan kerja. Selepas berhenti kerja dan ada syarikat sendiri saya mula berjinak jinak kembali dengan fotografi yang telah lama saya tinggalkan lagipun ramai kawan kawan yang disekelilingi saya adalah jurugambar, lalu dari situ minat itu semakin berkembang lalu saya joint dia orang dalam Kelab Lensa Negeri Kelantan (KLIK) dan saya telah dilantik sebagai bendahari kelab.

Dalam bidang fotografi saya minat ambil semua jenis kategori gambar. Disebabkan ramai dari kawan saya adalah jurugambar pengantin maka saya pun memberanikan diri untuk turut berkecimpung sama walaupun ianya adalah sesuatu yang baru bagi saya. Banyak ilmi ilmi fotografi yang saya perolehi semasa mengikuti kawan kawan saya ke majlis majlis perkahwinan dan saya pada masa tu saya tag dengan dia orang sahaja…thanks to all..!!!

PAKAEJ GAMBAR KAHWIN 2012/13

Tahun baru…harga pakej pun baru…!

Contoh design layout untuk Story Book:

Story Book design.

Advertisements

2 responses

28 01 2010
nikdol

bila kita nak join sekali…….

20 06 2010
Ruwaidyah

Hi,

Saya berminat untuk mengetahui tentang pakej-pakej ni dengan lebih lanjut. Adakan En ada menyediakan pakej dengan customize album.

Terima Kasih

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s
%d bloggers like this: